Többet érdemelsz egy számlázó programnál

KKV Ügyvitel

KKV Ügyvitel

Pedig tegnap még jó volt...

2015. augusztus 11. - Hertay Ákos

Nem lennék most ügyfélszolgálatosok helyében...

Tegnap óta többen tapasztalhatják, hogy az eddig hibátlanul működő számlázási/könyvelési rendszerük egyik pillanatról a másikra oda nem illő hibaüzeneteket kezd el feldobálni. A jelenség elsősorban azokat a szoftvereket érinti, ahol kényelmi funkcióként be van építve a deviza árfolyamok automatikus lekérdezése.

Márpedig ha tegnap óta a szoftver nem változott belül, akkor valami külső körülmény okozhatja a gondot.
marv.jpg

A "hibát" az okozza, hogy a MNB honlapja megújult, és az addigi adatszolgáltatást is új alapokra helyezték - csak erről elfelejtettek szólni a szolgáltatásra regisztrált partnereknek.

Azt javaslom, hogy akinek van rá lehetősége, a következő szoftverfrissítésig az automatikus devizaárfolyam-lekérdezés funkciót 

"kérem kapcsolja ki"

 

és ha mindenáron szüksége van ezekre az adatokra, oldja meg gyalog.


UPDATE: azóta már észrevették magukat, de ha a felhasználó szoftvere eddig nem a javasolt módon kérdezte le az adatokat, akkor valószínűleg ugyanúgy meg kell várni a következő frissítést.

A bejegyzés trackback címe:

https://kkv-ugyvitel.blog.hu/api/trackback/id/tr607698126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása