Többet érdemelsz egy számlázó programnál

KKV Ügyvitel

KKV Ügyvitel

Szombati munkavégzés?!

2014. október 17. - Hertay Ákos

Kezdjük egy nagyon egyszerűen megválaszolható kérdéssel:

Te dolgozol most szombaton?

old-lol.gif

Szerintem erre csak egy jó válasz létezik: NEM.

Félre ne érts, nem azon röhögök, hogy be kell menned. Hanem azon, hogy bárki elhiszi, hogy ez alatt tényleg dolgozni fogsz. Most 2014. október 18-án elméletileg a 24-i munkanapot dolgozzuk le előre, csakhogy ez nehezen lesz kivitelezhető. A dolgos nép jelentős hányada igyekszik betartani a minimum két napos pihentető hétvége szeánszát, amibe egy ilyen áttolt munkanap képes jelentősen belerondítani.

Ezért aki tehette, az kivette a szombatot szabira: ha az ügyfeled így tett, pont ezért nem is fog Téged keresni. Ha a beszállítód, akkor emiatt Te nem tudod Őt keresni. Sőt, megkockáztatom, hogy meg sem próbáljátok egymást keresni, mert mi van, ha a másikotok kivette a szombati munkanapot szabinak?!

A dolgozó nép egy másik jelentős hányada nem ilyen szerencsés, vagy egyszerűen másra tartogatják a szabadságukat. Ők bemennek a szombati munkanapon, de dolgozni szintén nem fognak. Egyrészt a fent említett "úgysem hív fel -- nem tudom felhívni -- á, meg sem próbálom" miatt, másrészt mert eleve elfáradtak az előző 5 napban és valljuk be nem túl motiváló, egy olyan napot a munkatársakkal tölteni, amit egyébként a családunkkal/barátainkkal szoktunk.

Végeredmény? Egy kis ide teszem-oda teszem látszattevékenység, majd ha már már senki nem figyel, akkor optimális esetben délután kettőkor mindenki eltiplizik.


Cégvezető vagy? Itt egy tipp,

hogyan legyél Te is a Világ Legjobb Főnöke!

 

Fontold meg, amit Jánszki Péter csinált, amikor a régi szép időkben pár évig együtt toltuk a DTK Computer Hungary szekerét. Péter szerette a hétvégéit a családjával tölteni, és feltételezte, hogy ez a munkatársaira is jellemző. Emellett nem szerette volna, ha ezen a meghitt hétvégén a kollégái apró-cseprő ügyekkel zavarnák. Ezért év elején számba vette a ledolgozandó hétvégi munkanapokat és a élt a munkáltatók azon lehetőségével, hogy kötelező szabadságot írt ki mindenkinek.

Ráadásul megfejelte azzal, hogy a körbe bevette a Karácsony és Szilveszter közti időszakot is! Soha nem kellett azon alkudozni a kollégákkal, ki legyen szolgálatban, automatikusan megkaptuk azt, amiért egyébként ádáz harc folyt volna. Úgyhogy akkor aktuálisan ő volt a Világ Legjobb Főnöke! (Persze később, amikor saját céget alapítottam, átvettem tőle ezt a gyakorlatot és a megtisztelő címet... de az egy másik történet.)

Mérlegeld kérlek, hogy mennyit ér Neked egy olyan szombat, ami bár munkanap, de (teljes értékű) munka nem folyik? Majd kérdezd meg a munkatársaidat, hogy mit szólnának egy ilyen konstrukcióhoz?


És ha már hosszú hétvége: tudod kiken szoktam a legjobban derülni? Akik jövő hét szerda este a nagybevásárlást követően a stroke határán állnak hosszú félórákig a kilométeres sorokban, mert "felkészülnek a 4 napos hétvégére."


Mert a boltok csak 23-án lesznek zárva...

 


Tetszett a bejegyzés? Ossza meg ismerőseivel!

A bejegyzés trackback címe:

https://kkv-ugyvitel.blog.hu/api/trackback/id/tr356803435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása