Többet érdemelsz egy számlázó programnál

KKV Ügyvitel

KKV Ügyvitel

A helyzet ura

2014. október 07. - Hertay Ákos

Az elmúlt néhány hétben több beszélgetésen is részt vettem, ahol kiderült, hogy a vezetők az egymástól szigetszerűen elszeparált rendszerek miatt sokszor csak heti késleltetésben jutnak hozzá a döntéshozatalhoz szükséges adatokhoz, és ez bizony az irányításuk alá vont munkavállalókat is erősen frusztrálja, még ha ezt nem is dörgölik minden adandó alkalommal a vezetőség orra alá.

Mondjuk biztos engem is kiverne a frász, ha az egyik értekezleten a főnök közölné, hogy

"...a jövő héten várhatóan kiderül, milyen állapotban van a cég..."

Akik ismernek, azok tudják, hogy imádok motorozni (a rossz nyelvek szerint a kontroll-mániám miatt). A motorozásban az egyik főszabály pedig az, hogy

oda nézz, ahova menni akarsz!


treningek.jpg
A Ride for Life Club vezető trénere már a jövőt fürkészi


Egy integrált ügyviteli rendszerrel valós időben, akár percről-percre nyomon követhetjük, hogy mennyi pénzünk van valójában a bankszámlá(i)nkon és a házipénztárban; mekkora a kintlevőségünk, hogyan alakul a vevők fizetési fegyelmemekkora követelés áll velünk szemben a beszállítók oldaláról és ezek mikor esedékesek; hogyan állnak a készleteink és a függőben lévő rendeléseink; milyen sikerességi mutatókat produkál az értékesítés, és mindezt ráadásul

pontosan, nem csak nagyjából.

Ha így teszünk, akkor végre kivehetjük a szótárunkból az olyan blőd kifejezéseket is, hogy "a piac bizalma megrendült" bennünk, vagy az ügyfeleink körében "pánik tört ki", esetleg az értékesítési "hangulat mélypontra zuhant".


Egyszerűen végig urai leszünk a helyzetnek, és már csak arra kell vigyázni, -- ha már ilyen gyorsan robogunk -- , hogy a szemünket végig az úton tartsuk és ne pislantsunk hosszabbat a kelleténél.

A bejegyzés trackback címe:

https://kkv-ugyvitel.blog.hu/api/trackback/id/tr386766597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2014.10.07. 14:03:34

Ezt már 20 éve tudja minden valamirevaló számlázóprogram.

Béza Dániel 2014.10.07. 19:44:59

A programok lehet hogy tudják, csak azok nem akiknek használni kéne ezeket. Megy a szüttyögés középkori módszerekkel, rettenetes hatékonysággal, mikor léteznek modern, hatékony eszközök.
süti beállítások módosítása